Sziasztok, kedves érdeklődők!

Nagyon kemény volt az elmúlt hét. Sok levelet, kérdést kaptam. Sokan inkább az email címemre írtok. Nem baj, bár az ott elhangzott kérdésekre én is  gyorsan, emailban válaszolok, és így a regisztrálók – AKIKNEK MINDIG NAGYON ÖRÜLÖK! – lemaradnak néhány apró részletről. Ez azért van, mert néha egy jó ötlet megvalósításához több levélváltás is szükséges. A végeredményt úgyis megosztom Veletek.

KARÁCSONYI TÉRDEKORÁCIÓ AZ ÜVEGHÁZBAN

Kérdés :  Milyen ötletes dekor elemmel takarjam el, díszítsem a kb. 6-10m belmagasságú terem üveg tetőszerkezetét?

Elmentem a Gödöllői Királyi Kastély Pálmaházába. Persze nem csak úgy arra jártam, hanem egy ötletkérő email keltette fel az érdeklődésemet. A Pálmaház üvegkupoláját a téli hidegek miatt, kívülről fóliával betakarják. Azért, hogy ez a teremben kialakított Karácsonyház összképét ne zavarja, belülről valamilyen izgalmas megoldást kell találni a letakarására.

A tavalyi képek alapján kiderült, hogy az igazán jó ötlet már megszületett, csak frissítésre van szükség, mert 10 éve mindig ugyanúgy kerül fel a takarás, amin nagyon szeretnének változtatni . Alapanyagként a fátyol fóliát használják. Nagyon jó ötlet, világossá teszi a mennyezetet, hó hatása van. A változtatás nagyon jól sikerült, a csatolt képeken megnézhetitek.

Ez a gyönyörű, muzeális értékű Pálmaház egy család álmának megvalósulásaként, teljesen romos állapotából született ujjá. Egy nagyon, lelkes , ügyes csapatot ismertem meg, akik Kruták Zsófia vezetésével, minden karácsonyra a Pálmaház egyik szárnyát átvarázsolják Karácsonyházzá. Vagyis egy komplett bemutatótermet alakítanak ki, ahol a 2010. évi trendek mind felsorakoznak. Az első adventi hétvégétől ebbe a mesevilágba invitálják a környék apraját és nagyját, akik kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ami mellé kürtös kalács, meleg gesztenye, és forró tea is jár! Gratulálok az ötleteitekhez, nagyon jó volt Nálatok !

 

AJÁNDÉKBOLT SZUTERÉNBAN ! EGYSZERŰ, LÁTVÁNYOS KIRAKATI MEGOLDÁSOK !

Ha az utcaszínt alatt van a boltunk, hogyan csalogassuk le a vevőt. Hogyan helyezzünk ki a bolton belül több színt,és sok apró árut, hogy áttekinthető legyen?Válaszok, képek a jövő héten .

HATALMAS BELMAGASSÁG ! SPORTCSARNOKBAN A SZALAGAVATÓ !

Krisztina kérte a segítségemet : Hogyan dekoráljunk ki egy sportcsarnokot a szalagavatóra, lufi nélkül, a megszokottól eltérő megoldásokkal. Az első fontos kérdések: hogy mekkora a sportcsarnok, mihez lehet erősíteni bármilyen anyagot, és hogy házilag akarjátok e megoldani, vagy van némi keret a külső segítségre. Én utoljára szalagavató bálon a Fáy utcai Vasas pálya sportcsarnokában voltam. Nem mondanám hatalmasnak, de nem lenne kis feladat feldobni a hangulatát. A helyszín képe a következő : 2 oldalt lelátó, - itt ülnek a szülők -, középen a pálya,- itt folyik a tánc.Nálatok van kiemelt hely, amit látványosabban kell dekorálni – pl. színpad ? Van e olyan kérés amit mindenképpen meg kell oldani? Az ilyen hatalmas tér esetén lehetetlenség az egészet „ betakarni „- és szükségtelen. A színek közül a fehéret azért ajánlom, mert az bármilyen fényhatásnál jól látható. Ha vmilyen színes dekorban gondolkodtok, akkor azt a magas térben jól meg kell világítani, vagy önmaga világítson. A látványos pontokon elhelyezett drapéria – mindenképpen a tömeg fölött - , arra is alkalmas, hogy bármilyen stílusú fotókat folyamatosan rávetítve – pl. osztálykép, diákok arcképe, 1000 pillangó……stb. Miért ellenzitek a lufit ? A lufi abban segít, hogy a magas térbe ne kelljen belógatni semmit, vagyis nem kell felmászni sehova. Bár nincs lufis cégem, el tudnék képzelni, ez átlagnál jóval nagyobb, fehér lufi gombócokat, amihez organza csíkokat lehet erősíteni – többet is -, amik lágyan lengedeznek a magasban. A könnyű anyagot nem csak függőlegesen, hanem vízszintesen, a gömböket összekapcsolva is el tudom képzelni. Ebből olyan sokat tennék, amennyit az anyagi keretek elbírnak. Ha ráadásul,  van egy ügyes technikus a közelben, akkor a hófehér drapériára bármilyen hatásos mintát rá tud vetíteni. Ez nem csak a Bál hangulatát tenné még elegánsabbá, hanem az utána levő bulinál is fel lehet használni. A másik ötletem az, hogy 2 hatalmas csillárt is meg lehetne formázni lufiból, és fehér drapériából, ez igazán elegáns, és eredeti lenne. Bocs,hogy a kérésed ellenére mégis lufizok, de próbálom leegyszerűsíteni a technikai részt.

Persze lehet, hogy egy komplett alpinista csapat van a tarsolyodban, akkor más irányba ötletelek. Kérlek, szűkítsd a kört.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marianna Szabó 2011.02.08. 14:55:46

Kedves Móni!

Munkáidat rendszeresen megcsodálom a Hétpettyesnél. Mindig nagyon jó ötleteket kapok, örülök neki, hogy a hirlevelük segítségével rátaláltam a blogodra. Ha lesz időd, mesélj nekünk arról, hol tanultad a szakmát, és honnan lehet ihletet meríteni, milyen könyveket, honlapokat tudnál ajánlani.

Üdvözlettel:
Szabó Marianna
süti beállítások módosítása